torsdag, juni 25, 2009

M-båts SM dag 1

Dagens serie: 3, 3, 3

Erik Persson 133 leder med 1, 1, 6.

Ny dag och nya tag i morgon!

Etiketter: ,

onsdag, juni 17, 2009

VO race Torsbyfjärden-Skeppsbron

Nacka Starnd E4 och E3.
E3an bytte till Code Zero vid Skurusundet och efter Nacka strand var de förbi. Torbel sprattlade emot så gott han kunde men kunde nog ha gjort lite mer för att inte släppa förbi Mange.
SK150 S1, VO70 E3, VO70 E4

Etiketter:

tisdag, juni 16, 2009

After sail

Mätmannen Mats kollar så att allt går rättvist till. Han gav efter en snabb granskning av alla glas klartecken att de var inmätta för att inmundigas i regnet tillsammans med några blöta chips.


Etiketter:

måndag, juni 15, 2009

Victoria tog hem RM och Laurin pokalen

Efter lite sordin på banan tog S220 Victoria hem Laurinpokalen i riksmästerskapet för SK30 lördag-söndag, 13-14/6. På andra plats kom S219 Malin och på tredje S212 Pelican.
Det blev på det hela teget en fin helg trots regn från fredag kväll och resten av helgen. På lördagen bjöd tf klubbmästare för SK30-klubben hr president Stenberg på öl klass III, whisky och chips i blötan. Men var är alla träbåtar. I ett startfält på sju var endast Ellen III träbåt och tog således hem Indra pokalen och Pani Cup för andra året på rad.

Resultat:
S220
S219
S212
S218
S224
S86
S236
Väntan på vind
Nye ägaren till S224
Söndag, blött, blött, blött!
Martin och Joakim

Etiketter:

aj aj aj

Styrbord-babord situation, hård vind och olyckliga omständigheter.

Ingen skadades med andra SK30 masten för säsongen trillade ner och Malins för ser inget vidare ut. Troligtvis träffade Malins för Vandas kick och lyfte masten ur mastfoten samtidigt som ett vant gick av.



Etiketter:

Två lallande ordföranden seglar Vikingaregattan

22-klubbens ordförande klev ombord på Ellen och tog pinn. Det var första gången någonsin som hans seglade en SK30a. Han gav faktiskt båten beröm! Vi hade rätt trevligt ombord men som Allan skriver på skota.se så var det vidrigt att ligga i surbulleregn i fyra timmar och vänta på vind och första start. När segliongaran väl kom igång fick vi två fina race. Men det är svårt att segla effektivt på två. Vi tappade många båtar vid varje spinnesättning och nedtagning. Den nya masten fungerade utmärkt och svarade fint på trim.
ordf. Förberg
ordf. Stenberg
frk. Ellen
torken

Etiketter:

torsdag, juni 11, 2009

Nya masten på plats




Etiketter: ,

söndag, juni 07, 2009

Den nya masten på plats

Har ägnat dagen åt att fixa den nya masten. Efter lite arbete med ny mastfot och annat smått och gott var det bara att klä masten. Allt passade perfekt och nu står masten på plats. M66an är betydligt smäckrare än den gamla profilen. På det hela taget ser det väldigt bra ut. Nu återstår det att kolla upp storen och se att förseglena funkar så som de är sydda. Bilder kommer senare.

Etiketter: ,

torsdag, juni 04, 2009

Nya masten!

Väl inslagen i embalage.






Etiketter: ,

Den nya masten levererad

Idag kl 07.00 lastade vi masten på Ellen III vi Svindersviks herrgård för transport till hamnen. Det gick bra! Allt ser välarbetat ut, ett gediget hantverk av riggarna på Benns. Tack Benns för snabb leverans. Nu återstår det bara för en segelömakare att se över seglet.

Etiketter: ,