lördag, mars 18, 2006

Fem helger till sjösättning

Tiden rasar fram och det är tveksamt om jag hinner bli klar med båten. Men den klarar en sommar till på land. Just nu är det roligare att leka med Johan.
På väg hem från EuropaCupen 2004. Det var under EC som jag blev på seglad, det var starten på renoveringen. Jag ska lägga på ett kol när det blit varmare och det går att arbeta på kvällarna igen.

Etiketter:

fredag, mars 10, 2006

Extrem boat make over i Tyskland

I Tyskland arbetar man med att få Gerd III i skick igen. Ett stort arbete som påbörjades under hösten 2005.










Etiketter:

Extreme boat makeover down under

S2 Vivi, Yngve Holm, ritade jakt från 1923 har via England funnit sin väg till Nya Zealand. Där har hon blivit grundligt renoverad av Brookes Classic Boats. Peter som renoverat S2 Vivi ska nu renovera S164 Lill Singva 13.60x2.20 en Erik Nilsson jakt som på 50 talet gick på export till Syd Afrika och som här om året hittades på Seychellerna.

Vivi har blivit otroligt vacker och Lill Singva lär bli lika vacker. Bilderna visar Vivi på land i England, renoveringen hos Brooks Classic Boats samt Vivi under segel i Medelhavet där hon har Valencia och Amerikas Cup basen som hemmahamn.

Lill Singva lastas för transport till Brooks. Den gamla bilden visar en vitmålad ”Hjalmaren” som hon hette då, i bakgrunden syns palmer och sandstränder på Seychellerna.

Jag låter bilderna på Vivi och Lill Singva (bilder på Lill Singva återfinns längre ner) tala sitt eget språk.

För mer info om båtarna kan ni besöka www.classicsail.net.







Etiketter:

Vivi lastad på Brooks varv
Vivi under segel, nu finns hon i Valencia och Americas Cup basen

Etiketter: