torsdag, januari 31, 2008

Mittfisk

Idag passade jag in mittfisken på akterdäcket. Det blev riktigt bra och det blir dessutom snyggt.



Etiketter:

onsdag, januari 30, 2008

Mittfisk

Idag påbörjade jag arbetet med mittfisken till akterdäcket. Nu börjar det bli bråttom! Jag fick "riktigt" arbete igår och börjar den 11 februari på Värmdö kommun. Jag ska arbeta med översynen av kommunens Översiktsplan. Innan jag börjar vill jag ha locket på.


Etiketter:

Undersidan

Snart är locket klart och då syns inte den vackra undersidan längre.



Etiketter:

Tack till ölsponsor

Det gjorde tisdagskvällens arbete lite roligare. Kvällen började med strömavbrott. Huvudsäkringen i grannklubben gick och det blev två vändor över hamnplanen innan allt fungerade igen. Då tröstade jag mig med en öl från Tyskland.

Etiketter:

måndag, januari 28, 2008

Det går framåt




Etiketter:

onsdag, januari 23, 2008

Världens bästa fernissa


Etiketter:

Mer akterdäck

Det var svårare än jag trodde att montera däcksribben. Är man inte med så är det lätt att det blir krokiga nåstspår. Ett fel på första ribben och det adderas till övriga ribb och det blir snabbt konstigt. Jag var tvungen att montera av ett par ribbor igår för att hyvla om en av dem, men det blir bra i slutändan tor jag.





Etiketter:

söndag, januari 20, 2008

Skruva akterdäck

Idag söndag började jag skruva dit akterdäcket. Det tog längre tid än jag trodde, men det kan bero på att det var söndag. Båtgrannar kommer och kikar vad jag gör, det pratas och fikas men det är trevligt med beröm och besök. Ja de säger i alla fall att det blir fint och jag tror de har rätt. Två-tre arbetsdagar till och akterdäket bör vara på plats.




Etiketter:

fredag, januari 18, 2008

Nåtspår

Ännu en arbetskväll. Det dräller snabbt iväg fyra timmar när jag åker ner till båten. Började med att fernissa undersidan på ribben till färdäcket. Sedan hjälpte jag en M22 äger med att hyvla lite plank. Sen började jag fräsa nåtspår på ribben till akterdäcket. Spåret är 1,5X8 mm på varje sida av ribben. Det blir många meter att fräsa. Sadan innan jag gick hemma strök jag ännu ett lager med fernissa.



Etiketter:

torsdag, januari 17, 2008

Ribbens undersida

Den här veckan har Johan varit sjuk så jag har kommit lite efter. Men igår kväll han jag ner ett par timmar. Då fräste, slipade och sicklade jag undersidan av ribben till färdäcket och la på första lagret av dekockten, terpa, olja och intertox. Nu återstår ett par 3-4 lager väl utspädd fernissa och sedan ett avslutande lager med Rylards satin (matt) fernissa.



Etiketter:

lördag, januari 12, 2008

Klart!

Nu är alla ribben klara. Det återstår att fräsa undersidan samt nåtspår. Jag tror det blir bra, trots att det finns lite konstigheter som endast jag ser. Men det kommer inte att vara många som ligger ner och kikar på det färdiga däcket. När man ser det i fågelperspektiv syns inte konstigheterna.





Etiketter:

fredag, januari 11, 2008

Första arbetsdagen 2oo8

Det börjar segt efter en välbehövlig vila med julstök, isjaktssegling, lite skriskor och en vecka i Argentiere över nyår. Nu är det nya tag som gäller och i onsdags då jag han ner till Ellen började jag arbeta med de två sista ribben till fördäcket. Hoppas nu att vintern fortsätter på samma sätt som den börjat. Då kan jag nåta i februari.

Etiketter: