söndag, april 27, 2008

40 meter ny nåt

Bara bekymmer! Söndagen gick åt till att skära ut ca 40 meter nåt som hade släppt i värmen under veckan. Sedan nåtade jag om däcket. Ett trevligt söndagsnöje. Varför nåten släppt vet jag inte.





Etiketter:

Det krymper

Den senaste veckans värme har gjort att däcket krymper och på vissa ställen orkar inte nåten hålla emot. Jag har arbetat med PU-metall och Rylards Defender som primer och varit super, super noggrann. Men ändå går det åt skogen. Det är bara att göra om ganska många meter.

Etiketter:

lördag, april 26, 2008

Sjösättning i SSG

Idag gick Saima i sjön! Hon är till salu för en rimlig summa! Det var en vacker och varm sjösättnings dag som kommer att gå rill historien för att det gick så bra och fort. På första två bilderna syns KR 1163 Saima





Etiketter:

tisdag, april 22, 2008

Sittbrunnssarg akterkant sittbrunn

Gjorde och monterade sargen till akterkant sittbrunn idag. Inget lätt arbete du det inte finns några räta vinklar.





Etiketter:

Fribord skarndäck

Ägnade helgen åt att slipa ut sakrnäckens utsida och slipade ihop dem med brodlägggningen.

Etiketter:

söndag, april 20, 2008

Familjedag

Idag var hela familjen nere i hamnen och solade på altanen. Jag fick en del gjort men glömde att fota. Slipade klart skarndäcken och borden och på började arbetet med den aktre sittbrunnssargsbiten.

Etiketter: ,

lördag, april 19, 2008

Lördag hela veckan!

Diversearbete idag. Byggde en grunka till klubben på förmiddagen för att jag kan svetsa. Spackalde lite på Colibri för att sedan ta vid Ellen. Hyvlade ut styrbords skarndäck och slipade bordet, etc etc etc.




Etiketter:

Styrbords sarg

Torsdagen gick i slipandes tecken, som så många andra dagar den sista tiden.

Etiketter:

Ny bojj

det kanske blir sjösättning i år i alla fall!

Etiketter:

onsdag, april 16, 2008

TILL SALU!!!!!!!

Kustkryssaren Saima KR 1163 är till salu.

Hon är ritad av Jac M Iverssen och är byggd i Åbo 1952. Hennes mått är 9.70x2.20 och något större en en folkbåt i ruffen. Hon har en komplett segelgarderob i OK skick, inombordsmotor, vattenburen värme, fyra vuxna kojer.

Hon är i bra bruksskick och säljs nu till det facila priset av 70 000 kronor eller högstbjudande. Vid snabb affär är priset diskutabelt..

Sjösättning den 26/4 så ni hinner se henne på land nu lördag-söndag

Hör av er till mig på 0708-510371 om ni är intresserade av en fantastisk båt för skärgården.

Se bilder: http://ellen3.blogspot.com/search/label/Till%20salu

Etiketter: , ,

söndag, april 13, 2008

Ett hjärta på dörren!

Bra att ha när det tränger på............

Etiketter:

Ruffsida

Babords skarv. Svårt att få den helt tät men det blev skapligt.

Etiketter:

Sittbrunnssarg # 2

Sarg # 2 på plats. Det blev också bra. Men det var mycket slipande för att få rätt tjocklek. Sargen gick inte att hyvla, den var för vresig. Det enda sättet att få bort 1,5 mm var att köra bandputsen, tidskrävande. Monteringen gick bra.


Etiketter:

lördag, april 12, 2008

Stottbrunnssarg # 1

Dagens värv:
1 Slipa däcket med §120 papper, snart nöjd.
2 Montera babords sarg, OK!
3 Förbereda styrbords dito, snart klar.




Etiketter:

torsdag, april 10, 2008

Hyvling

I kväll klöv och hyvlade jag upp virke till luckramarna, som jag förhoppningsvis hinner montera under helgen. Det är skönt med en egen klinga och hyvel så att man snabbt kan bearbeta materialet.

Etiketter:

söndag, april 06, 2008

Diversearbete

Helgen har gått fort! Kristina har varit på SSFs Seglardagar och jag har varit hemma med Johan. Men jag hann med ett par timmar på lördagsmorgonen och ett par timmar på söndag eftermiddag. Jag har "renoverat" skarndäck över aktern där skruvarna kom för grunt och jag har slipat däck samt lagt i nåtmassa där det var lite luftfickor och andra konstigheter.




Etiketter:

tisdag, april 01, 2008

Första slipningen klar!

Det tog ca 16 timmar att slipa ut däcket den första omgången. Nu ska jag gå över det igen med bandputsen och 120 papper. Jag ska också använda en långkloss då jag sett ett par ojämnheter. Så det blir ett par timmar till med slipning innan jag monterar luckramar och sarger.





Etiketter: