torsdag, maj 29, 2008

Fribord

Idag strök jag friborden för första gången. Använde Pre cote som jag lyckades få tag på för 25 spänn burken. I år använder jag inga fina italienska (Rylard) färger på friborden då de skall renskarapas i höst. Det är ingen större ide att göra friborden perfekta i år då de är nåtlimmade. Det kommer säkert att röra på sig en del under sommaren. Det är alltid nervöst att tejpa tycker jag, det är så lätt att det blir en lite ful koves på vattenlinjen. Men jag har ju en tejpning till på mig när jag skall måla botten.
Före

Efter




Etiketter:

tisdag, maj 27, 2008

Lager sju tort!

Det finns ett par ställen jag inte är nöjd med. Ett par ställen där det syns penselränder och fernissan inte riktigt har täckt. Det är svårt att hålla koncentrationen under två timmars fernissande. Jag kommer att lägga ett åttonde lager på söndag om allt går väl.

Etiketter:

måndag, maj 26, 2008

Lager sju (7)






Etiketter:

söndag, maj 25, 2008

Mönja

Idag blev det en massa småfix. Jag reparerade ruffskottet men glömde fota, blymönjade botten och städade mer under båten. Dessutom mastade jag på KR 1163 Saima som förövrigt är till salu, kom gärna och titta på en fantastisk kustkryssare.

Etiketter: ,

lördag, maj 24, 2008

Bottenslipning

Ett hårt dagsverka som avslutas som en Smurf. Fick många kommentarer på hemvägen. - Vad du ser ut, har du målat? - Nej det jar jag inte.

Etiketter:

Städning

Ängnade ett par timmar av dagen åt att städa under båten. Plockade ihop tre kärror med skräp och bråte. Det blir en bra brasa av det gamla däcket. Kaske brinner det lika bra som Allan Förbergs toft som gick upp i rök vid förra Europa Cupen i Sverige efter ett vad som jag vann.Som ni kan se var de gamla järnspanten inte av så god kvalité.



Etiketter:

Sex lager fernissa


Etiketter:

fredag, maj 23, 2008

Lager 6

Slipa och fernissa, det tar tid som ni ser på klockan längst ner att göra ett pass. Men jag kom inte ner till båten i tid idag. Jag var och badade med Johan så klockan drog iväg till 21.00 innan jag började med Ellen. En lång och trevlig kväll och i morgon idag ska jag sitta på seminarium hela förmiddagen.





Etiketter:

onsdag, maj 21, 2008

Småfix

Började i går kväll att arbeta med ruffluckan. Slipade ner den kraftigt och sicklade bort lite lacksläpp vid limskarvar. Den behövde också limas ihop där en list hade släppt.

Winchklossarna är hyvlade, slipade och har fått ett lager Rylard Defender.

Etiketter:

Lager 5




Etiketter:

söndag, maj 18, 2008

Produktplacering!


Etiketter:

Lager fyra

La det fjärde kagret idag. Trodde att det skulle bli ett superresultat då det inte var mer än ca 8 plusgrader i tältet i morse. Men fernissan som jag spädde ca 10% högg fort och det var svårt att arbeta ut den. Jag får späda lite mer på tisdag när jag stryker lager fem.



Etiketter:

lördag, maj 17, 2008

Våtslipning mellan tredje och fjärde lagret

Våtslipat allt! Idag har jag våtslipat däck, rufftak och fribord. Imorgon stryker jag fjärde lagret, på tisdag femte och på torsdag sjätte. Det betyder att sjunde lagret går på på lördag om en vecka. Det kanske blir sjösättning innan midsommar.



Etiketter:

torsdag, maj 15, 2008

Kvällsarbete lager tre!

Slipning före lager tre. Jag har nu lagt tre lager med mycket terpa i ca 50%. Det är dags att börja lägga lite magrare blandning ca 20 % terpa i nästa lager.





Etiketter:

onsdag, maj 14, 2008

Fernissa lager 2

Idag på morgonen innan arbetet var jag nere vid Ellen och la lager 2 med fernissa. Jag tog dock inga bilder. Men det grämer mig att jag inte slipade däcket lite till. Å andra sidan tror jag inte att de skavanker som jag ser kommer att vara synliga när båten ligger i sjön och alla beslag är på plats. Någonstans måste man ju sätta ner foten. Förhoppningsvis kan jag lägga lager tre i morgon kväll.

Etiketter:

söndag, maj 11, 2008

Första lagret fernissa!




Etiketter:

slipning av luckramar

Var i hamnen redan vid 7 blecket i morse för att få lite svalka. Men redan då var temeraturen uppe i ca 20 grader. Jag ängade stora delar av dagen till att slå plug och slipa ramarna och garneringen runt ruffen. Som mest var det 31,6 grader i tältet idag.



Etiketter:

Lidingö Runt Klinga vs Klinga

Junioren Klinga vann över seniorerna Klinga i årets lidingö runt. Det har visat sig att den som skruvear mest också vinner. Vi får se om det håller i sig över sommeren till Europa Cupen i Saltis i augusti. Malin var snabbaste skärkårdskryssare vid årets Lidingö Runt. Malin spöde Viktoria med 12 min och 10 sec och var 9 min och 20 sec föra försat A22a. Utklassning!.


Etiketter:

Lördag 10 maj, Lidingö runt!

Det blev inget Lidingö Runt i år heller! Men jag fick lister runt ruffen och sarger runt för och akter lucka. Bra nog så!




Etiketter: