tisdag, augusti 26, 2008

Bra läsning om vinnaren av Europa Cupen

I väntan på min betraktelse visar jag lite fler bilder från Baggen. Men läs Jocke Rodebäcks summering så länge.





Etiketter: ,

tisdag, augusti 19, 2008

Fler bilder från Baggen

Jag har fortfarande inte satt ner foten för att hitta ork att sammanfatta Sandhamn och Saltis, men det kommer att komma tids nog. Just nu tar arbetet alldeles för mycket tid.
Ni får hålla till godo med bilder från Fredrik Lindström som han tog lördag den 9/8




Etiketter: ,

tisdag, augusti 12, 2008

Ellen III på Baggen fredag 080808

Fullt ställ på Baggen. Bra tryck i den lånade 95 kvm spinnakern, det är inte mycket av Ellen som syns. Tack till GER 114 Hunkes och SWE 219 Malin som lånade ut spinnakrar till mig.
Foto: Johan Granath www.skota.se

Etiketter: ,

Dråpligt

I en av starterna på fredagen hakade US 49 Spirit fast i SWE 187 Taifuns mast. Allt gick bra med den var en ganska läskig men vacker dans som genomfördes på Baggen.

Foto: Jonas Lindkvist

Etiketter: ,

Summering Sandhamn och Saltsjöbaden

Efter en och en halv dag på jobbet börjar jag vakna till liv. Jag är dock inte nog pigg att skriva något vettigt ännu men inom någon vecka skall jag försöka sammanfatta seglingarna och visa lite mer bilder. Håll ut.

Etiketter: ,

fredag, augusti 08, 2008

En lång dag på sjön

Det blev en lång dag på sjön. Första starten blev avskjuten då vinden vred och avtog. Sedan följde en lång väntan på ny stabil vin som kom från nord väst. tre seglingar genomfördes och vi var i hamn till ca 18.00. För egen del gick det inte så bra. Vi seglade dåligt i första och blev diskade i andra pga sjuvstart. Jag tyckte dock att vi var sena till starten men tävlingsledningen hade en annan åsikt. Sista seglingen seglade vi bra med otroliga länsar. Leder gör HUN 11 de har helt otroliga kryssar. Skulle tro att de tar hem Europa Cupen.

Resultat.




Etiketter:

torsdag, augusti 07, 2008

På torken!

Trapphuset passar bra som spinnakertork.

Etiketter: ,

Linder & Partners

Har sponsrat 30-klubbens t-shirts som delades ut idag på after sailen. Texten är på Ungerska.

Etiketter:

Hårt på Baggen!

Hård vind på Baggen ställde till det idag för Ellen. I den första seglingen hade vi för stor genua, i den andra körde vi fock och det var för lite och i den sista hade vi rätt segel men fick en BFD. Jag hann fota lite under sista seglingen när vi var på väg hem och fick en uppvisning av en Ungers båt som hissade spinnen mellan separationsmärkena och, puff, var förbi. Hoppas på lite mindre vind i morgon och sol.
Mer bilder på http://www.skota.se/

Resultat dag 1



Etiketter: ,

onsdag, augusti 06, 2008

Tune up

Ellen III seglade idag in som bästa svenska båt i tune-upseglingen. Vi låg länge två men missade ett slag då det kinkade inför sista kryssen och vi släppte två Tyska båtar före oss. Imorgon blir det tre seglingar och det kommer verklingen att bli intressant att se vad som händer. Bilder finns på skota.se

Etiketter:

Festen har börjat i Saltis

Idag startade SK-regelns 100 års jubileum i Saltis med tune-up för A22 och SK30. Det blev fina seglingar i lätta vindar. På kvällen bjöds det på paejla och sangria.




Etiketter:

lördag, augusti 02, 2008

Pannkaka

SK30-klubben bjöd i går alla seglare på pannkaka och punch. Det blev verkligen lyckat och alla gäster var nöjda. Reinhold Böler i Hunkes bjöd alla som ville ha på pepparsprit. De unga tyskarna grät. Hasse, Viktor, Kurt och Kristina gräddade 10 liter pannkakasmet i ett rasande tempo på fyra lågor.





Etiketter:

Köp!

Jubileumsboken är klar! Den blev otroligt fin och finns att köpa i Satsjöbaden nästa vecka.

Etiketter:

Klinga leder efter två dagar!



Etiketter: ,

Vilka seglingar!

I går fick vi verkligen fart på EllenIII. Vi seglade in på en 5 plats i första och en andra i sista. Det är otroligt att en 85 år gammal båt kan spöa de två helt nya tyska båtarna. Men vi gjorde två superstarter och kunde kontrollera fältet. Men tyvärr så fattas det litet lite fart för att kunna vinna sista. En större spinne skulle sitta fint. Som tur var fick vi låna GER 114 Hunkes 95 kvm stora spinnaker och det hjälpte.Banan när vi hade gått i mål.



Etiketter: ,

fredag, augusti 01, 2008

Påkörd igen!!!!

Tomas Larsson är kontaktad och skall fixa skadan i vinter.


Etiketter: ,

Härliga seglingar i Sandhamn

Team Klinga leder efter första dagens seglingar med 2,1,1. Fördägsgasten Jonas sa att det var enormt skönt att spöa Tyskarna som verkar ha hur mycket pengar som helst. Seglingarna genomfördes i fantastiska förhållanden med 4 ms under första seglingen med ca 8 ms i den sista.

Resultat, http://www.ksss.se/files/Sandhamnsregattan%202008.htm
Team Klinga Jonas, Jocke och Martin (Olle saknas)

Tyskarna i Sandhamn på paradplats.


Etiketter: ,