söndag, juni 19, 2005

Vikingaregattan 18-19 juni


E-kanot 304
Originally uploaded by ellen4_.

Under lördag-söndag seglade jag Vikinga regattan www.vss.nu i min fars E-kanot 304 (bilden) och gjordet jag debut i denna gubbklass där man bör väga minst ett tiondels tonn och det gick så där, DNF, 7, 7 ,7. Det var helt opmöjligt att rå på topp 6 där Per Lindfors vann en enkel seger i sin nya låda med fyra spikar.

I Sk30 klassen vann fjolårets EC vinnare Stefan Linder med sin Gryning med 2, 1, 1, 1 med Peller Mineur och Lii på andra plats.

I M22 klassen var det rafflande! Johan Lindstrand som vann stort förra året startade bra och ledde den första seglingen men tordde att det var länsmålgång och missade därmed den sista rundningen och fick en DNF. Första Platsen togs av M22 88 med min flickvänn Kristina Lundevall vid pinn. Hon vann även den andra medans lördagens sista race vanns av Johan Lindstrand. Det var alltså söndagens segling som var avgörande. Kristinas taktik gick hem och de höll Johan bakom sig och tog en spik i sista och vann med serien 1, 1, 2, 1. Besättningen 88 Colibri var rorsman Kristina Lundevall och gastarna Sylla Ovefelt och Anna Pernestål. Kommer de att stå pall på SM på Bubben?

För resultat se VSS hemsida: www.vss.nu

Fler bilder från seglingen: www.flickr.com/photos/64662892@N00/sets/473978/show/

Bilder från Seglingsbilder.se www.seglingsbilder.se/vss/index.html

Etiketter: