lördag, mars 31, 2007

Bra arbetsdag

men inga bilder ännu. Kom ner i tid och var klar med Colibris fribord till lunch. Det blev bra i år också. Sedan bearbetade jag nåtlisterna på kustkryssaren Saima. Vi nåtsågade 10 meter där furun börjat bli blå. Hon är nu klar för att målas. Efter lite fika fräste jag bort allt överflöd av nåtlisterna på Ellen III. Det tog ca 1 timme att fäsa bort 100 löpmeter.

En bra dag!

Etiketter:

onsdag, mars 28, 2007

30er auf Kurs 2006

Nu har tyskarnas tidning kommit som summerar 2006 års kappsegling. Kolla sid 23.

Etiketter:

tisdag, mars 27, 2007

Vårinspiration

För er som inte börjat med vårrustning kommer här lite inspiration.

Etiketter:

M22 88

Vårrustningen fortsätter av M22 88. Nu har jag ackumulerat arbetat 12 timmar med henne. Det återstår fribord, botten, snobbrand samt vattenlinje. Det som tar tid är all tejpning. Men det blir ett kanska bra resultat och det är skönt att nästan vara klar en månad innan sjösättningen.



Etiketter:

Rundtur på Ellen

Etiketter:

onsdag, mars 21, 2007

Isjaktsbad

skota.se finns ett härligt reportage om segling som kunde slutat i en katastrof.

Etiketter:

söndag, mars 18, 2007

Nåtning

Det tar inte lång tid att slå i ett nåt. Men förarbetet att få lim i spåret, lim på nåtet samt få på förtjockat lim, det tar tid. 4 nåt à två meter tar ca en timme.

Etiketter:

M22 88

Tre timmar med tvätt och fernissning. Det krävdes mycket ljus och värme för att få bort fukten i tältet.




Etiketter:

lördag, mars 17, 2007

Fem till nåt idag


Etiketter:

M22 88

Vårrustning av Kristinas M22a. Det tar mycket tid att ha mer än en båt att ta hand om. Men M22an är tacksam, efter 6 effektiva timmar är hela båten slipad. Däck, ruffsidor, Insida sittbrunn, speglar, rufftak, för- och akterlucka, skarndäck, fribord och botten.

Otroligt fin köl!

Etiketter:

SK40 Modesty Blaise

Jouchen arbetar på bra med Modesty! Spant på läpande band, ny botten mm. Båten ska i sjön denna vår men han har en kille som hjälper honom med arbetet. Tänk om någon kunde hjälpa mig med Ellen på heltid.


Etiketter:

fredag, mars 16, 2007

DN skrot

DN är det en farlig sport eller kommer jakterna som byggsatts? Bilderna är hämtade från EM som avslutades i veckan. De svenska framgångarna uteblev. På bilderna i nedstående länk ser det ut som att det var lättvind. EM




Etiketter:

Innovativ DN segling

När vinden uteblir tar man till bensinen. DN är verkligen en klass där man kan mecka!


Etiketter:

torsdag, mars 15, 2007

Nåtning

Nedan ses en planka som jag fräst fem spår i. Det var det enda sättet jag kom på för att på ett enkelt sätt strycka på lim på listerna. Plankan håller listerna på plats.
Lister nedstuckna i spåren fördiga för att strykas med lim, det gick förvånansvärt bra.
På fräsen sitter en släde som anhåll för att fräsa bort överflödet av listen.
Översta listen är nu fräst på styrbordssidan.
Babordssidan klar, ja de första två metrarna.

Etiketter:

onsdag, mars 14, 2007

Fick för ett par dagar sedan ett mail från Andy King som jag träffade i Bregenz i sommras under Europa Cupen. Andy är engelsman med förkärlek för 30:or och äger Gluckauf. Han skrev att alla skärgårdskryssarklasser är inbjudna till seglingarna i British Classic Yacht Club Regatta, Cowes 14th - 21st July 2007. Intressant att de fått upp ögonen även för denna ursvenska konstruktionsklass som fyller 100 år 2008. Det vore verkligen trevligt att tillbringa en vecka i Cowes i sommar.

Etiketter:

16 dagar och tummen är fin igen!


Etiketter:

US SK30 Hansina

George Fisher skickade här om dagen lite bilder på hur renoveringen fortskrider. Han var och kollade på Ellen i December och beslöt sig för att riva sitt däck. Han har verkligen fina lokaler att arbeta i och det går fort fram. Han kommer att lägga plywood och teakribb.





Etiketter:

lördag, mars 03, 2007

Hel tumme!

Nu börjar tummen att läka ihop, den blir riktigt fin trotts allt. Idag var jag nere och sågade klart listerna och började kona dem. Det krävdes lite justering på annhållet för att fådet att fungera bra i planhyveln. Men med två till lister som styr listen rätt genom hyveln så går det som på räls.

Etiketter: ,